Friday, February 27, 2015

UTAMA & SENSASI

313
  KEJATUHAN harga minyak di pasaran global memberi kesan besar kepada ramai jutawan di Malaysia, malah jauh lebih teruk dari jangkaan apatah lagi apabila harga...

336
Inilah akibatnya jika sifat bertolak-ansur tidak disemai dalam diri. Hanya kerana perkara remah, kedua-dua lelaki berbangsa Cina dalam rakaman video ini bergaduh kerana berebut parking. Khabarnya,...

357
Media sosial telah menjadi antara medium terbaik dalam komunikasi harian kepada keluarga dan rakan-rakan. Perkongsian dan penyebaran maklumat yang lebih cepat, berkesan dan efektif ini amat...

346
Kadang-kadang, orang yang suka mengugut ni bukannya berani sangat. Sebagai contoh, screenshot perbualan mesej yang tersebar di laman sosial di atas. Bukan main si pengugut memberi...

373
MELBOURNE – Seorang lelaki kelahiran India dan kini warga Australia dijatuhi hukuman kerja amal 200 jam dalam masa dua tahun kerana menyamar menjadi Caucasia...

270
TAN Sri Robert Kuok kekal sebagai orang terkaya Malaysia dengan kekayaan bernilai US$11.3 bilion, menurut Senarai Individu Terkaya terkini oleh Forbes. Kuok, 91 tahun dilaporkan berjaya...

360
BEKAS peserta program pencarian model America's Next Top Model (ANTM) musim ke-21, Mirjana Puhar, 19, teman lelakinya, Jonathan Cosme Alvarado, 23, dan seorang rakan...

407
LUAR biasa sungguh citarasa yang dimiliki anakanda kelima Sultan Johor, Tunku Abdul Jalil ibni Sultan Ibrahim ini. Tunku Jalil yang memuat naik naik gambar haiwan peliharaan...

428
Terkedu seketika kami melihat gambar yang dikongsikan oleh pemilik akaun Twitter @thezulfo ini. Tak tahulah sama ada individu ini sedar atau tidak maksud perkataan 'I...

468
PELAKON kacak, Adi Putra meluahkan perasaan terkejutnya selepas berjumpa secara tidak sengaja dengan bakal menantu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ketika sedang...

296
KUALA LUMPUR - Pengerusi Eksekutif National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFCorp) Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail hari ini gagal dalam permohonannya untuk membatalkan...

446
Nampaknya, tak sudah-sudah cerita yang melibatkan perniagaan berkonsepkan multi-level marketing (MLM) heboh di laman sosial. Bila memujuk orang ramai supaya melabur di bawah rangkaian mereka, pastinya...

404
Mahkamah Tinggi hari ini memutuskan pelakon dan sosialit, Zahida Rafik atau nama sebenarnya Zahida Mohamed Rafik bertanggungjawab menfitnah bekas pemandunya. Oleh itu, Hakim Datuk Hue...

258
BUTTERWORTH - Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata beliau hanya akan memberi kenyataan kepada jawatankuasa khas siasatan parti bagi menjawab dakwaan wujud komplot menjatuhkan...

365
BUKAN hanya abang-abang bomba sahaja yang ada body meletup dan hot, akak-akak polis wanita dari Belarus ini pun tak kurang cantik dan menawan tau! Buktinya...

609
NAMPAK gaya macam ada sesuatu tidak kena dengan layanan 'luar biasa' terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim sejak Ketua Pembangkang itu pada 10 Februari lalu...

616
TERLALU comel untuk tidak dikongsikan! Atas sebab itu kami paparkan video menunjukkan keterujaan seekor anak anjing yang diletakkan di bawah jagaan sementara bila melihat tuannya...

753
PERGH beraninya! Itu tanggapan pertama penulis apabila melihat iklan pelacur yang disiarkan secara terbuka di sebuah apartmen di Kota Kinabalu, Sabah. Iklan itu turut menyertakan gambar...

676
POWER Rangers sememangnya program TV yang amat popular dalam kalangan kanak-kanak. Eelemen adiwira yang ditampilkan di dalamnya memang selari dengan jiwa budak lekai tetapi kini, ia bukan...

589
LANGKAWI - Seekor pelanduk putih yang ditangkap seorang pencari madu lebah kini menjadi tumpuan ramai. Rumah Jismani Hasan, 41, yang terletak di lerang bukit di...

614
SUSULAN pembebasan Jaycee Chan yang merupakan anak pelakon terkenal Jackie Chan dari penjara atas kesalahan dadah baru-baru ini, sosialit itu telah memuatnaik dua gambar terbarunya...

682
PENYANYI yang bakatnya dicungkil menerusi laman perkongsian video Youtube, Elizabeth Tan menyatakan hasrat mahu berduet dengan penyanyi bertaraf antarabangsa, Yuna. Selain itu, Elizabeth turut berminat...

354
KUALA LUMPUR - Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata beliau tidak gentar dengan ugutan bunuh yang diterimanya daripada sekumpulan anak muda...

509
PASTINYA Sarah Ericsson tidak akan dapat melupakan sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke-21 sampai bila-bila. Mana taknya, disebabkan belon hari jadi berbentuk 21, rumah teman...

601
BAGI pengikut dunia hiburan Bollywood pastinya mengetahui bahawa pelakon terkenal Datuk Shahrukh Khan memiliki tabiat buruk iaitu kuat merokok! Mana taknya, beliau pernah membuat pengakuan...

585
MENERUSI satu rakaman CCTV yang mula viral di laman YouTube, sepasang warga Korea Selatan dilihat melalui detik cemas apabila 'ditelan' oleh laluan pejalan kaki. Dalam kejadian...

435
ALOR SETAR - Polis mengesahkan mayat lelaki yang ditemui ditanam di Hutan Simpan Tasek Pedu, Kuala Nerang Isnin lepas adalah warga tempatan. Ketua Jabatan Siasatan...

518
PENGHUJUNG tahun lalu dunia seni tanah air dikejutkan dengan kemunculan semula ratu dangdut, Amelina selepas sekian lama dia menghilangkan diri apabila memutuskan untuk berundur...

724
SALAH satu perkara yang menyakitkan hati pengguna kenderaan adalah terlibat dengan kes langgar lari. Biasanya pihak yang melarikan diri selepas melanggar kenderaan orang ini, terdiri daripada mereka...

512
ALHAMDULILLAH, nampaknya penyanyi dan pelakon Lufya Omar, 30, sudah mengikut langkah beberapa artis wanita tempatan yang memilih untuk bertudung. Rupa-rupanya, Lufya yang sebelum ini pernah digosipkan...

638
PERSOALAN tentang penemuan sekujur jasad berlumuran darah di dalam tandas Bangunan Pejabat Daerah Keningau, Sabah dua hari lalu terjawab apabila pihak berkuasa mengesahkan bahawa individu...

610
INGATKAN dah reda kisah cinta Emma Maembong dan Zizan Razak daripada radar hiburan tempatan. Rupa-rupanya ada lagi 'drama' yang dilihat menghimpit hubungan dua selebriti popular...

648
DALAM satu teori terbaharu dinyatakan seorang pakar, pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 yang hilang secara misteri sampai ke hari  ini telah dirampas atas arahan Presiden...

549
DALAM perniagaan online, peniaga dan pelanggan mungkin berhadapan dengan masalah jika mereka tidak memiliki akaun di bawah bank yang sama. Namun ia bukanlah masalah besar kerana...

606
DI INDIA, isu keganasan terhadap wanita bukanlah sesuatu yang boleh disifatkan sebagai isu terpencil. Justeru, kami kagum dengan kehebatan wanita dalam rakaman video ini sewaktu...

466
SEPATUTNYA seorang bapa bertanggungjawab melindungi anak tapi kes yang ini terbalik pula apabila seorang bapa sanggup mencabul kehormatan anak lelakinya sendiri. Akibat perbuatan terkutuk itu,...

572
SEORANG bayi lelaki yang dilahirkan dengan ketubannya masih belum pecah disifatkan sebagai 'keajaiban dalam perubatan' oleh doktor yang menyelamatkannya. Silas dilahirkan menerusi kaedah Caesarean tiga...

578
SEMALAM, peminat dikejutkan dengan khabar pelakon Yatt Hamzah, 35, telah memfailkan perceraian terhadap suaminya, Abdul Mutalib Abdul Shukor, 35, di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur. Bagaimanapun,...

220
PRAGUE- Seorang lelaki kurang siuman menyerbu masuk sebuah restoran di timur Czech dan menembak mati lapan orang sebelum membunuh dirinya sendiri, kata pegawai. Menteri Dalam...

446
JIKA tidak hati-hati, banyak barangan yang terdapat di pasaran pada zaman ini boleh mengelirukan umat Islam yang menyangka ia halal buat mereka padahal ia mengandungi bahan yang...

305
SUNGAI PETANI - Seorang bayi perempuan berusia lima bulan meninggal dunia di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini tengah hari tadi dipercayai akibat...

248
JIKA sebelum ini kita sering kali disajikan dengan sesi ujibakat untuk pencarian penyanyi dan pelawak, kali ini syarikat konglomerat media Media Prima membuat kelainan...

690
CHINA – Enam tahun…. ia merupakan satu jangka waktu yang panjang yang terpaksa dihadapi oleh seorang wanita selepas dikurung oleh ibu bapanya hanya kerana...

494
FLORIDA – Seorang lelaki yang suka mengintai wanita mandi, telah memecah masuk ke dalam sebuah rumah dan kemudiannya merakamkan gambar wanita itu mandi dengan...

1022
BERLIN — Kisah viral menerusi laman Facebook versi Rusia, VKontakte baru-baru ini benar-benar mengerikan apabila seorang jururawat muda yang juga bekas aktres lucah dari etnik Rusia,...

687
NAMPAKNYA, kerajaan Terengganu kini sudah mengikut jejak langkah Kelantan menerusi penguatkuasaan lebih ketat undang-undang membabitkan tatacara berpakaian bagi wanita. Sebagai bukti, surat saman yang dikeluarkan...

957
TOKYO – Seorang penumpang wanita syarikat penerbangan tambang rendah Australia, Jetstar mengalami pengalaman paling ngeri ketika duduk di samping seorang lelaki mabuk warga Jepun...

852
ALAHAI, tak faham sungguh kami mengapa akaun Instagram pelakon cilik, Puteri Balqis dijadikan 'medan peperangan' oleh gadis-gadis peminat muzik K-Pop. Dek kerana rimas dengan perangai mereka,...

854
SATU kejadian yang tidak sepatutnya berlaku bagi kami, telah berlaku ketika satu sesi sidang media membabitkan Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pendidikan, Tan Sri...

921
INGATKAN Instagram Rich Kids je ada...tak sangka pulak wujud 'Rich Dogs Of Instagram'! Jika sebelum ini heboh mengenai Instagram yang memaparkan gambar-gambar kehidupan mewah anak-anak jutawan sama ada...
for banner33 bannerorgan5
berita hari ini satu

SILA KLIK DI SINI

232
KUANTAN - Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah bertitah menyeru umat Islam di negeri ini agar mencontohi perjuangan Nabi Muhammad SAW yang sentiasa meletakkan soal...

Custom Search

GADJET

829
Microsoft pada awal Januari 2015 yang lepas, telah memperkenalkan salah satu telefon mampu milik mereka dengan sokongan akses internet, dinamakan sebagai Nokia 215. Ia hadir...

SUKAN

108
KUALA LUMPUR - Pasukan Pahang bermula langkah kanan pada aksi pembukaan Kumpulan G Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) selepas mengalahkan wakil Myanmar, Yadanarbon...