Friday, August 28, 2015

UTAMA & SENSASI

73
PENGALAMAN menyertai Kejohanan Olahraga Dunia dalam acara larian 200 meter di Stadium Olimpik, Beijing, China mungkin menjadi kenangan yang paling tidak dilupakan oleh bintang...

90
TERBAIK... Video pasangan pengantin dari Florida, Amerika Syarikat ini ternyata sesuatu yang sangat berbeza dengan video perkahwinan yang biasa dibuat. Robert Ly dan Teresa Chan...

119
SINGAPURA – Dua ekor ular, dipercayai jenis sawa batik dan tedung selar, dilihat 'bergelut' di sebatang jalan raya berhampiran Plaza Kajian Techno (RTP) di Universiti Teknologi...

102
BRISBANE - Seorang lelaki di Australia didenda A$5,700 (RM17,100) selepas ditangkap menyeludup seekor anak buaya air masin dalam butnya ketika dalam penerbangan dari Darwin ke...

133
HANYA kerana perasaan dengki, nyawa seorang kanak-kanak berusia lima tahun, Wang Minghan melayang di China, lapor media tempatan. Kanak-kanak yang tidak berdosa itu menjadi mangsa...

158
Ewww jijik dan geli. Itu perasaan sesetengah orang apabila melihat lipas di dalam rumah atau di kawasan sekitar. Tapi bayangkan jika seluruh keluarga lipas...

164
KADANG kala timbul juga rasa bosan, jelik malah meluat pun ada apabila tengok lepas satu dan satu isu tanpa henti melibatkan kesatuan sekerja yang...

493
BENARLAH kata ulama, jika lahir bukan atas takwa dan iman, pastinya tidak berkat, maka itulah yang berlaku ke atas sebuah parti Islam bakal serpihan...

421
SEJAK kebelakangan ini pelbagai jenis musibah serta ujian telah menimpa masyarakat di China. Daripada kemalangan maut yang melibatkan seorang wanita dan eskalator sehinggalah letupan besar...

385
SEEKOR kucing mengejutkan pelayar laman sosial apabila dirakam mampu 'bercakap' dengan menyebut perkataan seakan kedengaran 'no more'. Video yang dirakam dan dimuat naik oleh seorang...

309
KUANTAN - Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador akan diberikan surat tunjuk sebab untuk memberi penjelasan berhubung tindakannya mengeluarkan kenyataan kepada media berhubung pertukarannya...

221
KUALA LUMPUR - Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) memperkenalkan satu lagi medium baharu untuk berhubung dengan pelanggan iaitu melalui kaedah peti 'Anda Suara Kami' atau...

339
Angkatan Tentera Malaysia (ATM) akan masuk campur tangan dalam menangani perhimpunan BERSIH 4.0 yang bakal berlangsung hujung minggu ini jika kerajaan mengisytiharkan darurat. Perkara itu...

403
KUALA LUMPUR: Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur diekat sini pada Khamis memerintahkan pengarah filem, Bade Azmi dan isterinya, Erma Fatima melantik jawatankuasa pendamai apabila...

403
SEORANG bayi malang menemui ajal Rabu lalu setelah dia digigit sebanyak dua kali oleh tikus ketika sedang mendapatkan rawatan di unit rawatan rapi (ICU)...

322
BAGI pendengar setia radio Mix FM, pasti anda tahu rancangan pagi mereka, Mix Breakfast with Aishah, Rod & Prem ada bermain satu game, Life Swap...

399
KUALA LUMPUR - Entah hendak dikatakan memang bodoh atau lawak, namun inilah kenyataan paling aneh dalam sejarah Malaysia ketika pembangkang mendakwa konon mahukan proses...

319
KUALA LUMPUR - Di sebalik kononnya mahu sistem pilihan raya yang telus, pembangkang 'senyap' apabila mereka berjaya menawan Pulau Pinang dan Selangor selain kekal...

294
ZAMAN sekarang nak jadi penyanyi dan penghibur dah tak susah macam selebriti lain yang terlebih dahulu bergiat dalam bidang seni. Macam-macam platform yang boleh dicuba...

514
MAHKAMAH Tinggi Syariah Kuala Lumpur hari ini mengeluarkan waran tangkap terhadap seorang pendakwah bebas popular dan pasangan berikutan gagal hadir pada perbicaraan khalwat mereka. BACA:...

531
SEORANG wartawan dan jurukamera stesen televisyen rangkaian CBS mati dibunuh ketika sedang bersiaran langsung apabila mereka diserang dalam satu insiden tembakan di Roanoke, Virginia, Amerika...

248
KUALA LUMPUR - Bank Negara Malaysia (BNM) mula mengeluarkan duit syiling peringatan khas bersempena dengan sambutan jubli emas ulang tahun Masjid Negara Ke-50. BNM dalam...

187
KUALA LUMPUR - Parti DAP secara terbuka mempelawa bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menyertai pembangkang dalam perhimpunan haram Bersih 4...

293
KADANG kala tekak kita pun nak ubah selera, nak makan masakan yang sinonim dengan masyarakat Cina. Namun rata-rata daripada kita agak was-was dengan status halal...

366
Juara Malaysian Idol musim pertama, Jaclyn Victor dan suami yang juga anggota kumpulan R & B terkenal, AZ Yet, Shawn Rivera telah selamat menimang cahaya...

224
KEMENTERIAN Dalam Negeri (KDN) tidak menolak kemungkinan kehadiran kumpulan yang bakal membuat kacau-bilau pada perhimpunan haram Bersih 4.0 dijadualkan Sabtu dan Ahad ini. Pandangan tersebut...

194
KUALA LUMPUR - Pengguna lebuh raya kelas satu yang membuat bayaran tol secara elektronik (ETC) di tiga plaza tol sekitar Kuala Lumpur dan Shah...

492
WALAUPUN kerajaan Mexico sering melancarkan 'perang' terhadap kartel dadah, namun negara itu langsung tidak pernah mewujudkan hukuman mati terhadap pesalah berkaitan jenayah narkotik. Bagaimanapun Malaysia...

277
SETELAH tersebarnya khabar angin di laman sosial dan Whatsapp minggu lalu bahawa Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah memiliki kenderaan mewah...

471
SEORANG ibu melahirkan rasa kecewanya selepas menerima beberapa mesej pesanan ringkas (SMS) berbaur lucah daripada individu tidak dikenali cuba mengambil kesempatan terhadap masalah yang dihadapinya. Ia...

371
SINGAPURA - Jika di Malaysia, ada Musly Ramlee yang cukup sinonim kerana sering membawa lagu dan gaya lakonan ala Seniman Agung, Tan Sri P....

267
BEIJING - Ganasnya pelanggan lelaki di restoran Mr. Hot Pot di China ini. Jika tidak masakan dia sanggup mencurahkan air panas yang menggelegak ke...

373
NEW YORK - Sukar untuk dipercayai bagaimana enam beradik ini sanggup hidup di dalam sebuah pangsapuri di New York tanpa keluar dari rumah berkenaan...

337
BEIJING - Seorang kanak-kanak berusia tiga tahun terpaksa dimasukkan ke sebuah hospital tempatan di China akibat jangkitan parasit selepas dipaksa oleh ibunya untuk menelan...

686
Penulis agak terperanjat apabila menerima satu print screen perbualan sebuah kumpulan yang dipercayai berkaitan dengan Bersih 4.0 di WhatsApp. Jelas dalam perbualan berkenaan beberapa ahli...

452
AKTIVITI 'pembersihan' hutan di Malaysia mencatatkan angka tertinggi di dunia di antara tahun 2000 hingga 2012. Pada tahun 2000 umpamanya, pembersihan keluasan hutan mencecah 14.4...

633
KUALA LUMPUR - Seorang saksi memberitahu Mahkamah Trafik di sini, hari ini bahawa beliau tidak tahu sama ada kerusi kanak-kanak ada atau tidak di...

664
PUTRAJAYA - Doktor wanita yang merakam gambar selfie di sebuah hospital di Johor Bahru, berkemungkinan berhadapan tindakan ditamatkan perkhidmatan dengan Kementerian Kesihatan, kata Menteri...

528
SEBUAH video yang mengerikan serta menghairankan orang ramai telah menjadi perbualan masyarakat di laman sosial. Video menunjukkan seorang lelaki yang ditikam dengan sebilah pisau panjang...

759
SEORANG pensyarah terkejut sehingga tidak dapat tidur lena selepas melihat satu entiti aneh seakan pocong dalam gambarnya yang dirakam seorang rakan ketika melawat sebuah...

393
SEBUAH video memaparkan seekor cimpanzi di dalam sebuah zoo merokok telah menerima kritikan hangat. Tindakan pelawat yang hanya ketawa ketika menyaksikan binatang tersebut menghisap rokok...

246
SHAH ALAM - Penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) yang terlibat dengan perhimpunan Bersih 4.0 hujung minggu ini akan berdepan dengan tindakan tatatertib. Naib Canselor Universiti...

545
MISTERI kemunculan figura menakutkan yang berjubah di Utara Carolina baru-baru ini telah mencetus pelbagai kontroversi serta persepsi orang ramai yang tinggal di situ. Kehadiran individu...

711
SEBUAH video yang dimuatnaik oleh invidu bernama Wey Shen di Facebook dikatakan telah berjaya merakam satu entiti yang menakutkan. Menurut individu terbabit, video berkenaan dirakam di...

190
ARAU - Pelajar universiti yang terlibat dengan perhimpunan Bersih 4.0 boleh dikenakan tindakan tatatertib mengikut akta dan prosedur universiti, kata Pengerusi Jawatankuasa Naib Canselor/Rektor...

736
KETIKA artikel ini baharu ditulis pada 26 Ogos, kejatuhan Ringgit Malaysia (RM) sudah mencecah ke paras tertinggi sejak tahun 1998, iaitu paras RM4.27 untuk...

546
PERBUATAN paling gila.. tidak tahu atas alasan apa seorang pemandu Perodua Myvi membahayakan pengguna lebuh raya apabila dengan selamba memandu dalam keadaan melawan arus. Lebih ngeri, Myvi berwarna...

440
BERIKUTAN demonstrasi aksi seni bela diri yang dilakukan kumpulan anti-Bersih di perkarangan pusat beli-belah Sogo semalam, ada sebahagian netizen mengutuk tindakan tersebut kerana ia dilihat satu provokasi...

436
SEBUAH video menunjukkan seorang warga emas yang boleh digelar sebagai opah memetik gitar telah viral di laman sosial Facebook. Kemahiran yang ditunjukkan oleh opah itu...

508
DETIK mencemaskan seorang anggota polis memujuk suspek penjenayah yang berlaku di Sungai Buloh semalam kini menjadi viral di laman sosial. Menerusi video yang kini giat dikongsikan,...

736
MALANG tak berbau.. itulah peribahasa yang sinonim dengan situasi yang dihadapi oleh seorang budak lelaki di Taiwan ini. Menerusi rakaman litar tertutup CCTV, budak lelaki...

476
SINGAPURA – Ketika parti pembangkang di Malaysia masih berdolak-dalik lagi untuk telus mengumumkan sumber dana siasah mereka, lain halnya di Singapura yang sudah lama...

600
CUBA anda fikirkan, apabila seseorang individu tiba-tiba diserang demam, dia pastinya akan mengunjungi klinik ataupun sekurang-kurangnya farmasi untuk mendapatkan ubat bagi menyembuhkan sakitnya itu. Sudahnya,...

684
ADUH, nampaknya masih ada jenis manusia yang bersikap terlampau ingin berjimat cermat ni. Menerusi sebuah video yang kini mengundang pelbagai reaksi daripada netizen, seorang lelaki...

568
VIDEO yang memaparkan seorang pemain rugbi menari serta membuat persembahan bersama-sama barisan pasukan sorak di sebuah perlawanan rugbi telah menjadi sensasi internet. Seperti di setiap...

587
KUALA LUMPUR - PAS akan cuma menghantar beberapa wakil untuk memantau perhimpunan Bersih 4 yang bertujuan melumpuhkan kerajaan melalui demontrasi jalan pada 29 dan...
jom lawati ssm4
white berita-hari-ini-satu

SILA KLIK DI SINI

1
HULU TERENGGANU - Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Jailani Johari meminta orang ramai mematuhi arahan Suruhanajaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) supaya tidak...
klik disini 2 boh
Wanita Buka Coli Ajak Gaduh ? Ini Rare! Aksi Gadis Melayu Tudung Sedut 'Ketamine' Pelajar Sekolah 'Ringan-Ringan' Dalam Kelas Aksi Tak Senonoh Lelaki Sangap Di Dalam LRT Awek Main Dota Bak Hang! Klip Lucah Remaja Melayu Lepas Balik Kelab Minah Cun Ni Nak Tunjuk Tet*K ke?

Custom Search

VIRAL

736
SANGAT cuai dan amat menakutkan. Itu yang berlaku kepada seorang ibu apabila dia meninggal dunia selepas kepala bayi yang dilahirkannya terputus dan tertinggal di...

SUKAN

73
PENGALAMAN menyertai Kejohanan Olahraga Dunia dalam acara larian 200 meter di Stadium Olimpik, Beijing, China mungkin menjadi kenangan yang paling tidak dilupakan oleh bintang...